Natuurworkshop

Hoe leuk is het om met een privé-workshop de natuur in te gaan samen met iemand die je iets over de verschillende dieren kan vertellen en oog heeft om dieren te spotten. Tijdens deze twee a drie uur durende privé-workshop ga ik met je aan de slag om een aantal belangrijke fotografie onderwerpen met jou/jullie te behandelen.

Alleen of Kleine groepen

De privé-workshop wordt individueel of aan kleine groepen mensen (maximaal 3 personen) gegeven die geen behoefte hebben aan een grote groep maar wel graag aandacht willen hebben en vragen kunnen stellen over de natuur of over fotografie.

Wat je leert in deze privé workshop:
 1. Verschil tussen de M-, Av en Tv stand en wanneer te gebruiken.
 2. Omgaan met sluitersnelheid, Diafragma en ISO waardes
 3. Belichtingscorrectie (AEB-instelling)
 4. Compositieleer
 5. Anders kijken in een natuurlijke omgeving
 6. Eventueel gebruik van een flitser
Pijlstaart
Bijzondere wensen

Wil je graag iets bijzonders dan kun je ook kiezen voor een commerciële hut, of we gaan naar een natuurpark in Nederland of Duitsland (Dit is vaak een hele dag en hiervoor gelden aangepaste prijzen).

Kortom, als je wilt stoppen om altijd de automatische stand te gebruiken dan is deze privé-workshop zeer geschikt voor jou. Leg je camera klaar met voldoende lege geheugenkaartjes en volle batterijen en mail je vraag of verzoek naar  workshop@antonvanbeek.nl.

Nadat je mij hebt benaderd en ik weet of je alleen of samen met 1 ,2 of 3 personen komt dan ontvang je van mij alle gegevens en welke kosten daar aan zijn verbonden. (Dit is ook afhankelijk van je keuze).

Wat neem jij mee?
 • Je camera
 • Lege geheugenkaartjes
 • Opgeladen batterijen (incl. reservebatterij)
 • Kleine versnapering voor onderweg (water en iets om te eten)
 • Eventueel laarzen en regenkleding
 • Regenhoes voor het beschermen van je camera (kan ook een zemenlap en 2 knijpers zijn)
 • Vuilniszak (om op je knieën te kunnen zitten)
 • Regenhoes of leren zeem met knijpers om je lens voor regen te beschermen
 • Licht statief of monopod als je dat hebt

We starten op de afgesproken datum en tijd op de afgesproken locatie en gaan dan met elkaar een leuke leerzame workshop beleven. Een workshop duurt twee tot drie uur. De workshops in een fotohut of in Duitsland vraagt over het algemeen een hele dag.

Wat kun je tegenkomen?

Tijdens deze workshop maak je natuurlijk kans op veel soorten dieren en vogels. (soorten zijn afhankelijk van de locatie waar je voor kiest. De natuur laat zich echter niet dwingen dus garantie van wat we gaan zien kan ik je helaas niet geven.

Je maakt tijdens een workshop in de Oostvaardersplassen, Lepelaarsplassen of het Horsterwold kans op de volgende diersoorten:

Welke dieren

Wat kunnen we tegenkomen? Bijvoorbeeld een Edelhert, koniks, vos, koekoek, diverse ganzensoorten, steltlopers, groenling, putter, blauwborst, roodborst, grote en kleine zilverreiger, lepelaar, soms een koereiger, blauwe reiger, slechtvalk, sperwer, buizerd, zeearend, bruine kiekendief, havik en misschien zelfs een visarend en nog verschillende andere soorten.

Paddestoelen

Je kunt ook kiezen voor een workshop voor andere onderwerpen waar jij graag aandacht voor wilt hebben (bijvoorbeeld paddestoelen). Een Privé workshop begint bij 1 deelnemer tot maximaal 3 deelnemers (gezin met kinderen kan afwijken) waarvoor het tarief wordt afgesproken en vooraf via een tikkie betaald.

In het tarief is inbegrepen, het (eventueel) gebruik van een verrekijker, advies en uitleg over de instellingen van je camera en over fotografie in het algemeen. Uitleg over verschillende vogels en dieren en voor iedere deelnemer een flesje water. Achteraf ontvang je ook nog informatie over de behandelde onderwerpen en naslagtekst.

Meer weten of direct boeken? Mail dan naar Workshop@antonvanbeek.nl